Slavic Folkloristics home aa

Predavanje Emine Bužinkić (Ne)sigurni identiteti: politike rase i etniciteta u vremenu socijalnog distanciranja 4.X 2021.

Institut za etnologiju i folkloristiku i projekt Hrvatske zaklade za znanost, ERIM – Europski režim iregulariziranih migracija na periferiji EU: od etnografije do pojmovnika pozivaju vas na predavanje 4.X 2021.

Emine Bužinkić

(Ne)sigurni identiteti: politike rase i etniciteta u  vremenu socijalnog distanciranja

 koje će se održati u ponedjeljak, 4. listopada 2021. u 17.30 sati

putem platforme Zoom, na poveznici:

https://umn.zoom.us/j/3976484305

Obavijesti o tribini pratite putem Facebook događaja. https://www.facebook.com/events/836855987000182

EMINA BUŽINKIĆ je aktivistkinja i istraživačica čiji rad ispresijecaju interesi za migracije, izbjeglištvo, obrazovanje, solidarnost i transnacionalni feminizam. Doktorandica je na Sveučilištu u Minnesoti te trenutno piše disertaciju o iskustvima školovanja mladih izbjeglica u Hrvatskoj koja se razvija oko dva čvorišta: jednog koji se tiče kritičkog razumijevanja širenja nasilnih graničnih režima u javne prostore poput škola, te drugog koji politiku socijalnog distanciranja gleda kroz prizme višestrukih pandemija, od Covida-19 do rasizma. Angažirana je u kolektivima AGITATE! Unsettling knowledges, Imagining Transnational Solidarities Research Circle i Transbalkanska solidarnost. Od rujna 2020. do rujna 2021. bila je na studijskom boravku u IEF-u kao vanjska suradnica projekta Hrvatske zaklade za znanost ERIM - Europski režim iregulariziranih migracija na periferiji EU: od etnografije do pojmovnika (2020–2024).